Apelsin brownie med glasyr

Hej på er, här kommer ett lite tipps på världens godaste kaka som jag bakade igår.
Kakan:
100 g mörk choklad
100 g smör
3 dl socker
1 msk sirap
skalet av 2 apelsiner
2 msk saft av pressad apelsin
2 st ägg
2 dl mjöl
1/2 dl kakao
1 tsk bakpulver
Glasyr:
2 msk kakao
60 gram smör
3 1/2 dl florsocker
4 msk saft av pressad apelsin
2 tsk vaniljsocker
Smält chokladen och låt den svalna lite. Blanda då smält smör med socker och sirap. Och tillsätt sedan chokladen och rör till en slät smet. Blanda i saft och skal från apelsinen och sedan tillsätter man ett ägg i taget. Till sist har du i mjöl, bakpulver och kakao. Häll smeten i en form med bakplåtspapper! Grädda i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter, låt den svalna en stund innan du vänder kakan uppoch ner på ett fat.
Rör ihop glasyren så den är slät och bred sedan på den på kakan när den svalnat. Serveras tillsammans med en kula vaniljglass.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0